Lainaa opiskelijalle – Vertaa lainoja oikein

Opiskelijana lainan hakeminen pankista voi olla monimutkaista, sillä lainanmyöntämisen ehdot ovat usein tiukat. Yleisesti ottaen lainanhakijan tulee opiskella joko korkeakoulussa tai suorittaa toisen asteen tutkintoa lukiossa tai ammattikoulussa, jotta hän täyttää pankkien lainakriteerit.

VertaaLainaa.fi tarjoaa mahdollisuuden hakea vakuudetonta lainaa opiskelijalle, mutta kriteerit ovat hieman erilaiset kuin perinteisissä pankeissa. Tässä muutamia huomionarvoisia seikkoja:

Lainaa myönnetään yleensä korkeakouluopiskelijoille, jotka ovat hieman yli 20-vuotiaita.

Opiskelijalla tulee olla puhtaat luottotiedot. Tämä tarkoittaa, ettei hakijalla saa olla maksuhäiriömerkintöjä

  • Opiskelijalla tulee olla säännölliset palkka- tai eläketulot.
  • Opinto- ja asuntotukea sekä opintolainaa ei lasketa tuloiksi.
  • Hakijalla tulee olla ympärivuotinen sivutyö, josta hän saa vähintään 600 euroa kuukaudessa ollakseen oikeutettu hakemaan lainaa.

Lainan hakeminen opiskelijana vaatii huolellista suunnittelua ja oikeiden ehtojen täyttämistä. Pankit edellyttävät usein, että lainanhakija on opiskelija korkeakoulussa tai toisen asteen oppilaitoksessa. VertaaLainaa.fi kautta haettaessa opiskelijan on oltava vähintään 20-vuotias, hänellä tulee olla puhtaat luottotiedot ja säännölliset tulot, joita ei muodostu pelkästään opiskeluun liittyvistä tuista tai lainoista. Näiden ehtojen täyttäminen auttaa varmistamaan, että lainanhakuprosessi sujuu mahdollisimman sujuvasti ja onnistuneesti.

Kuinka paljon opiskelijalle lainaa voidaan myöntää?

Opiskelijana lainan hakeminen voi olla tärkeä askel talouden hallinnassa, erityisesti jos tarvitaan lisärahoitusta opintojen aikana. Yksi keskeisistä kysymyksistä lainaa harkitseville opiskelijoille on, kuinka paljon lainaa he voivat saada.

Lainamäärät ja Vakuudettomat Lainat

Ilman vakuuksia myönnettävien lainojen määrä vaihtelee suuresti riippuen useista tekijöistä, kuten hakijan taloudellisesta tilanteesta ja lainanantajan ehdoista. Tyypillisesti opiskelijalle voidaan myöntää vakuudetonta lainaa seuraavissa määrissä:

 • Minimimäärä: 1000 euroa
 • Maksimimäärä: 60 000 euroa

Vakuudeton laina tarkoittaa, että hakija ei tarvitse lainalle erillisiä vakuuksia, kuten omaisuutta tai takaajia. Tämä tekee prosessista helpomman ja nopeamman, mutta voi myös tarkoittaa, että lainanantajat asettavat tiukempia ehtoja lainanhakijan taloudelliselle tilanteelle ja maksukyvylle.

Miten opiskelijan tulee vertailla lainoja?

Opiskelijana lainan ottaminen on iso päätös, joka vaatii huolellista harkintaa ja vertailua. Lainojen vertailu auttaa löytämään sopivimman lainan parhailla ehdoilla. Tässä muutamia tärkeitä vaiheita ja vinkkejä, joita opiskelijan tulisi noudattaa lainoja vertaillessaan:

1. Selvitä Lainan Tarve ja Määrä

Ennen lainojen vertailua on tärkeää selvittää, kuinka paljon lainaa tarvitset ja mihin tarkoitukseen. Tee realistinen budjetti, joka kattaa kaikki kulut, kuten asumisen, opintomaksut, ruokailun ja muut arjen menot. Tämä auttaa hahmottamaan tarvittavan lainasumman.

2. Tutki Eri Lainavaihtoehtoja

Opiskelijoille on tarjolla useita lainavaihtoehtoja, kuten opintolainoja ja vakuudettomia kulutusluottoja. Opintolainat ovat yleensä valtion takaamia ja tarjoavat alhaisemmat korot ja joustavat takaisinmaksuehdot. Vakuudettomat kulutusluotot voivat olla hyvä vaihtoehto, jos opintolainaa ei ole mahdollista saada tai se ei riitä kattamaan kaikkia tarpeita.

3. Käytä Lainojen Vertailupalveluja

Lainojen vertailupalvelut, kuten VertaaLainaa.fi, ovat käteviä työkaluja, joiden avulla voit vertailla eri lainantarjoajien tarjouksia yhdellä hakemuksella. Vertailupalvelut kilpailuttavat lainat puolestasi ja tarjoavat useita lainatarjouksia, joista voit valita parhaan.

4. Kiinnitä Huomiota Korkoihin ja Kuluihin

Kun vertailet lainoja, kiinnitä erityistä huomiota lainojen korkoihin ja muihin kuluihin. Tärkeimmät huomioon otettavat tekijät ovat:

 • Nimelliskorko: Korko, joka ilmoitetaan lainan ehdossa. Se antaa kuvan lainan kustannuksista, mutta ei sisällä kaikkia kuluja.
 • Todellinen vuosikorko: Tämä korko sisältää nimelliskoron lisäksi kaikki muut lainaan liittyvät kulut, kuten tilinhoitomaksut ja nostokulut. Se antaa tarkemman kuvan lainan kokonaiskustannuksista.
 • Muut kulut: Tarkista myös mahdolliset muut kulut, kuten avausmaksut ja tilinhoitopalkkiot.

5. Arvioi Lainan Takaisinmaksuehdot

Lainan takaisinmaksuehdot ovat tärkeä osa lainavertailua. Tarkista seuraavat seikat:

 • Maksuajat: Kuinka pitkä laina-aika on? Lyhyempi laina-aika tarkoittaa korkeampia kuukausimaksuja, mutta vähemmän korkokuluja pitkällä aikavälillä.
 • Joustavuus: Voitko tehdä ylimääräisiä lyhennyksiä tai maksaa lainan pois etuajassa ilman lisäkuluja?
 • Maksuvapaat kuukaudet: Tarjoaako lainantarjoaja mahdollisuutta pitää maksuvapaita kuukausia taloudellisten vaikeuksien kohdatessa?

6. Tarkista Lainaehtojen Yksityiskohdat

Ennen lainasopimuksen allekirjoittamista on tärkeää lukea lainaehtojen kaikki yksityiskohdat huolellisesti. Varmista, että ymmärrät kaikki ehdot ja mahdolliset sanktiot, jos et pysty maksamaan lainaa takaisin suunnitellusti.