Työnantajille

 

Työnantaja, haluatko kehittää henkilöstöäsi ja työn sujuvuutta?

Digitalisaatio lisää työntekijöiden osaamisvaatimuksia. Monella työntekijällä on työssään hankaluuksia esimerkiksi kirjoittamisessa tai tietotekniikan käytössä. Tarjolla on monia työkaluja, jotka helpottavat työntekoa myös digimaailmassa.

Älypuhelin on yksi tehokas oppimisen apuväline työssä. Puhelimen, tablettien ja muiden apuvälineiden käyttö sujuvoittaa kaikkien työtä. Sovellusten valintaan ja käyttöön tarvitaan ohjausta, jota OPPI-VA-hanke tarjoaa.

Kaikki toimenpiteet ovat hankkeen ajan työpaikoille maksuttomia:

  • alku- ja loppukartoitus
  • räätälöity valmennus, joka perustuu kartoituksen tuloksiin
  • työkalupakki työpaikallenne sopivista työntekoa tukevista sovelluksista ja apuvälineistä sekä ohjausta niiden käyttöön.

Alkukartoitus ja valmennus:
Alkukartoitus antaa teille arvokasta tietoa muun muassa siitä, miten työpaikan viestintä avautuu erilaisille oppijoille ja millaista tukea työntekijät kaipaavat työtehtävissään. Valmennus (1-3 päivää) suunnitellaan kartoituksen tulosten pohjalta. Lopuksi kartoitetaan, millaista kehitystä on tapahtunut.

Työkalupakki koekäyttöön:
Kokoamme juuri teidän työpaikallenne sopivan sovellusten ja muiden työkalujen pakin testattavaksi. Sopivat sovellukset pitää osata hakea ja ottaa käyttöön. Asiantuntijamme ovat kokeilleet erilaisia sovelluksia ja apuvälineitä, ja he  tietävät niiden hyvät  ja huonot  puolet. He tulevat neuvomaan työpaikoille kädestä  pitäen, millaiset välineet sopivat teille ja miten niitä käytetään.
Saatte kokeilla maksullisiakin sovelluksia ja välineitä muutaman kuukauden hankkeen kustannuksella. Ilmaiset sovellukset jäävät luonnollisesti käyttöönne ja maksullisia voitte halutessanne ostaa testauksen jälkeen niitä myyviltä toimittajilta.

Aikataulu

Henkilöstökyselyjä voimme tehdä syksystä 2017 syksyyn 2018, muihin toimenpiteisiin tilaa  vuodelle 2018.

Hanke tukee yhdenvertaisuutta, ja sopii siten osaksi yhdenvertaisuussuunnitelmaa, joka tuli 2017 pakolliseksi vähintään 30 henkeä työllistävissä yrityksissä. Työnantaja voi hakea valmennuksesta koulutusvähennystä verotuksessaan.

Ota yhteyttä

Hankepäällikkö Mervi Ylitalo
mervi.ylitalo(at)tsl.fi
044 512 2062

Toimimme jo näissä yrityksissä:

SOL Palvelut Oy

Etelä-Hämeen Marttapalvelut Oy

Kiinteistöpalvelu Kariniemi Oy

Kyrel Oy

Väinö Paunu Oy 

Fazer
Fazer Food Services
Siltavalmennus
Orkla Foods

 

 

 

Yksi tehokas oppimisen apuväline, älypuhelin, on lähes kaikilla taskussaan.

Puhelimen sovelluksilla voi esimerkiksi tehdä muistiinpanoja puhumalla tai muuntaa tekstiä puheeksi. Puhelimen ja muiden työkalujen käyttö sujuvoittaa kaikkien työtä. Kun ohjeiden lukeminen tai raportin kirjoittaminen helpottuvat, työntekijät jaksavat enemmän.

Työolosuhteiden järjestelytuki TE-palvelut